Strooibeleid

WEES ZUINIG OP MENSEN DIE MINDER GOED TER BEEN ZIJN

Tijdens de winterse omstandigheden van de afgelopen weken zijn veel mensen die minder goed ter been zijn, in de problemen gekomen. In zo’n periode worden hun bewegingsmogelijkheden beduidend minder. Hoe moet je boodschappen doen als het glad is? Kun je je hondje uitlaten als er sneeuw ligt? Is het verantwoord op de  fiets naar het zwembad of de bibliotheek te gaan? Het gevolg hiervan is dat velen wekenlang gedwongen thuis zitten.

Arend Jansen (Lijst Arend) heeft van verschillende kanten hier vragen over gekregen. Veel inwoners van de gemeente Voorst zijn van mening dat ze niet naar buiten kunnen omdat er te weinig gestrooid wordt.

Lijst Arend vindt dat in het verleden ten onrechte op het strooibeleid is bezuinigd. Daarom vraagt Arend Jansen aan het College van B&W of in het huidige strooischema rekening gehouden wordt met mensen die slecht ter been zijn. Hij stelt het College voor (een deel van) de bezuinigingen op het strooibeleid terug te draaien.  

Wees zuinig op mensen die minder goed ter been zijn! En dus niet op het strooien!

 Arend Jansen (Lijst Arend)

Hommeles bij het CDA in Voorst, nu zijn er drie eenmansfracties van CDA’ers

Pepijn van den Brink 11-01-19, 16:44

Opnieuw rommelt het bij het CDA in Voorst. Marget Suelmann werd nog geen jaar geleden gekozen als raadslid voor het CDA, en nu al splitst ze zich van de partij af die haar bij de verkiezingen hoog op de lijst zette. Ze gaat solo verder. 

 

Daardoor zijn er nu drie fracties in de gemeenteraad die het CDA-geluid vertolken. In totaal bestaat de gemeenteraad van Voorst uit zeven fracties.  

Bert van der Zedde gaat in zijn eentje door onder de vlag van het CDA. De derde CDA'er in de Voorster raad met een eigen fractie, is Arend Jansen (72). Die werd vorig jaar voor de verkiezingen als enige van 36 mensen die zich aanmeldden voor de lijst, niet op de (35-koppige) kieslijst gezet. Daarop besloot hij met een eigen lijst - Lijst Arend - de verkiezingen in te gaan. Daarmee haalde Jansen op zijn sloffen een eigen zetel binnen.

Suelmann zegt het CDA een warm hart toe te dragen, maar uit de fractie te stappen vanwege de samenwerking met fractievoorzitter Bert van de Zedde. ,,Voornamelijke persoonlijke overwegingen”, liggen daaraan ten grondslag, zegt Suelmann in een reactie. Verder wil ze er niet op ingaan. Bert van der Zedde was niet bereikbaar voor commentaar.

 De splitsing vormt overigens in geen enkele zin een bedreiging voor het college van burgemeester en wethouders, met daarin CDA-wethouder Harjo Pinkster. Doordat Gemeente Belangen 9 van de 19 zetels heeft, zitten B en W nog altijd stevig in het zadel.

Lees verder in:

De Stentor